0,00 €
img

Levandos virtuvėje
Lavandula angustifolia

Eime skinti levandų! Jau laikas... Šį kartelį apie levandas ir kulinariją...

Levandos nuo amžių buvo naudojamos kaip universalus, netikėtas aromatas tiek saldžiame, tiek pikantiškame maiste. Eteriniai aliejai yra stipriausi kai dar žiedo pumpuras neatsivėręs ir gali būti naudojamos šviežios ar džiovintos. Kadangi levandų skonis yra stiprus, naudokite jį taupiai, kad jis neužgožtų jūsų pagrindinio patiekalo skonio:

  • panardinkite keletą džiovintų levandų pumpurų į cukraus indą, kad cukrus įgautų prieskonį; įmerkite keletą levandų šakelių į naudojamą aliejų salotoms ir leiskite jam kurį laiką pastovėti;
  • įmaišykite šviežių levandų (1 arbatinį šaukštelį) pumpurų į tešlą (pvz. sviestiniai sausainiai pagal senąjį mamos receptą);
  • įberkite levandų pumpurų į gaminamus konservus ar vaisių kompotus, kad jie įgautų subtilaus skonio;
  • užbarstykite levandų tiesiog ant šviežių salotų;
  • įberkite po keletą pumpurų į arbatą, kokteilius ar kitokius gaivius gėrimus (pvz. mėtų gėrimas karštai vasaros dienai);
  • naudokite susmulkintus pumpurus ir lapus vištienai ar triušienai paskaninti/pamarinuoti;
  • užsiplikykite puodelį juodosios arbatos ir pagardinkite baziliku, levanda, petražole, rozmarinu ir kmynais - turėsite„Herbes de Provence“;
  • o labiausiai mėgstu tiesiog kepti šviežias, apibarstytas levandų pumpurais, bulves orkaitėje...

Susijosios prekės