top of page
Jovita

Kada tręšti bijūnus?


Bijūnų žiedai bet kurį sodą padaro nepakartojamą savo kvapniais ir įspūdingais žiedais, tačiau norint, kad jie būtų sveiki ir gražiai atrodytų, reikia daug saulės šviesos ir vandens, taip pat tinkamai nusausinti dirvą.

Bijūnų tręšimas yra esminė bijūnų priežiūros dalis.


Geriausias laikas bijūnus tręšti yra pavasarį ir rudenį:

- kai tik ankstyvą pavasarį pasirodo nauji raudoni sprindžio dydžio ūgliai. Tai suteiks jiems maistinių medžiagų, padės klestėti ir išauginti daugiau gražuolių žiedų.

- vėlyvą rudenį, jau nupjovus lapus.


Trašos barstomos/pilamos ratu aplink augalą. Svarbu neberti per daug vienoje vietoje ir per daug arti augalo (palikti bent 10 -20 cm nuo kelmo), nes tai gali pažeisti bijūnų šaknis. Taip pat turėtume vengti trąšų patekimo ant augančių lapų ar stiebų, nes tai gali sudeginti augalą.


Renkantis trąšas savo bijūnams, turėtume ieškoti trąšų žydintiems augalams ar svogūninėms gėlėms.


Geras medžiagų trąšose santykis yra 5-10-5 , kuriose yra 5% azoto, 10% fosforo ir 5% kalio, arba tiks ir 10-20-10. Jei norime, kad jūsų augalai daugiau žydėtų, naudokime trąšas, kuriose yra daugiau fosforo nei azoto.

Kaip visada, svarbu perskaityti instrukcijas ant trąšų pakuotės ir jų laikytis. Įvertinti augalo dydį ir niekada nepertręšti.

Būtinai palaistyti dirvą, kad maistinės medžiagos būtų pasisavintos ir panaudotos.

257 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación

Susiję produktai

bottom of page